Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس یک شرکت دانش‌بنیان از دانشگاه صنعتی سجاد گفت: با توجه به اینکه سال ۱۴۰۱ سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال آفرین نام‌گذاری شد اولویت ما در سال جاری و سال آینده افزایش تولید محصولات و گسترش واحدهای تولیدی است.

عباس گلمکانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص هدف از تاسیس شرکت دانش‌بنیان مهندسی برق و الکترونیک دانشگاه  صنعتی سجاد، اظهار کرد: تمامی شرکت‌های دانش‌بنیان با هدف تجاری‌سازی ایده‌هایی که در نهایت به محصول تبدیل شده ایجاد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت دانش‌بنیان مهندسی برق و الکترونیک سجاد پیش از اینکه ماهیت یک شرکت دانش‌بنیانی داشته باشد، مرکز تحقیقات دانشگاه صنعتی سجاد بود.

وی افزود: اما امروزه با ۳۰ سال سابقه فعالیت و با به کارگیری جمعی از اساتید و دانشجویان توانسته‌ایم ۲ ایده را به محصول دانش‌بنیانی تبدیل کنیم که نیاز امروز بازار است و تقاضا برای آن‌ها وجود دارد.

گلمکانی که خود فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد از دانشگاه صنعتی شریف است، به معرفی دو محصول سپهتن و سیپاد پرداخت و بیان کرد: محصول سپهتن سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان است که برای حمل و نقل مسافر و بار بین شهری طراحی شده است. در خودرو نصب شده و دوربین به آن متصل می‌گردد، در این سامانه گواهینامه راننده ثبت و با توجه به سامانه ردیابی امکان اتصال به سامانه هوشمند خودرو را دارد که اطلاعات خودرو نیز در این سامانه ثبت خواهد شد و این اطلاعات را به سرورهای پلیس و راهداری نیز مخابره می‌کند.

وی ادامه داد: سامانه سپهتن نیز یک سامانه سخت‌افزاری است که نظارت آنلاین بر راننده خواهد داشت. چراکه سرعت و میزان ساعات رانندگی را کنترل می‌کند. همچنین باید توجه داشت که رانندگان باید حداکثر ۹ ساعت مشغول به کار باشند و این محصول در کاهش تصادفات به میزان قابل توجهی موثر است.

رئیس شرکت دانش‌بنیان مهندسی برق و الکترونیک سجاد با معرفی دیگر محصول این شرکت که سیپاد نام دارد، عنوان کرد: پروژه سیپاد برای حمل‌ونقل بار و مسافر درون شهری طراحی شده و هدف آن اختصاص سوخت و با توجه به پیمایش هر خودرو است که در کاهش قاچاق سوخت می‌تواند تاثیر مطلوبی داشته باشد و هدفمندی یارانه‌های سوخت می‌تواند بر این محصول اجرا شود.

گلمکانی تاکید کرد: در مجموع محصولات در راستای ردیاب خودرویی است که با توجه به نیاز حال حاضر کشور برای کنترل و سامانه‌های حمل و نقل درون‌شهری و برون‌شهری تولید شده است که می‌توان گفت پروژه‌های ملی هستند.

وی با بیان اینکه تحریم‌ها بر تامین قطعات اولیه محدود کننده موثر است، تصریح کرد: نمی‌توان تاثیر تحریم‌ها را انکار کرد اما با توجه به اینکه پروژه‌های ما ملی بوده و بحث‌های امنیتی برای آن‌ها مطرح است، باید از محصولاتی که تولید داخلی هستند، استفاده کنیم که این امر اتفاق افتاد. طی ۳ الی ۴ سال اخیر در واحدهای تحقیق‌ و توسعه محصولات نهایی شدند و در مجموع به علت تاکید بر دانش فنی و تولید داخلی خیلی دستخوش تحریم‌ها نشدیم.

وی در خصوص تولید و کاربرد دو محصول مذکور، اعلام کرد: محصول سیپاد در مرحله تولید انبوه است و تیراژ تولید آن به ۵۰۰۰ عدد و تولید سامانه سپهتن به تیراژ ۴۰۰۰ عدد در ماه رسیده که مورد نیاز بازار است ضمن اینکه الزامات قانونی هم برای نصب این دو محصول وجود دارد.

گلمکانی ادامه داد: حدود ۳۰۰ هزار ناوگان وجود دارد که باید مجهز شوند و با توجه به اینکه این محصولات مورد نیاز کشور است در حال حاضر صادر نشده اما به عنوان محصول عمومی ردیابی امکان صدور آن وجود دارد و در هیچ نمایشگاه بین‌المللی حضور نداشته‌ایم.

وی با اشاره به تاثیر کرونا بر فعالیت‌های شرکت دانش‌بنیان مهندسی برق و الکترونیک سجاد گفت: کرونا تاثیراتی از جمله کاهش تقاضا را در برداشت که منجر به تعدیل نیرو نیز شد اما در سال گذشته خوشبختانه به شرایط عادی بازگشتیم. در حال حاضر با ۲۰ نفر نیرو با تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد برق، کامپیوتر و اعضای هیات مدیره با تحصیلات دکتری به فعالیت‌های خود می‌پردازیم. البته درصدد افزایش نیرو نیز هستیم.

گلمکانی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال ۱۴۰۱ تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین نام‌گذاری شد اولویت ما در سال جاری و سال آینده افزایش تولید محصولات و گسترش واحدهای تولیدی است، البته ظرفیت تولید در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته با افزایش ۳ برابری همراه بوده است و باتوجه به نیاز کشور افزایش ظرفیت تولید را پیش‌رو خواهیم داشت.

رئیس شرکت دانش‌بنیان مهندسی برق و الکترونیک سجاد در خصوص طراحی ایده‌های نو اظهار کرد: ماهیتی که پروژه‌ها دارند با توجه به صنعت الکترونیک به تحقیقات و توسعه پیوسته نیاز دارند و به طور پیوسته محصولات را بهینه می‌کنیم.

وی افزود: تکنولوژی تغییر می‌کند و هر ۲ سال باید محصولات را باز طراحی کنیم، مدل‌های جدیدی از سیپاد و سپهتن را طراحی می‌کنیم و  ساختارهای ظاهری پروژه تغییر کرده است و حوزه اصلی ما ردیابی خودرویی است و در حال افزودن به سبد محصول هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه با توجه به شعار سال و تاکید بر تولید دانش‌بنیان آیا تسهیلات خاصی برای شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، افزود: برخی وام‌های سرمایه در گردش وجود دارد اما هنوز موفق به دریافت آن‌ نشده‌ایم و روی آن حساب نمی‌کنیم چراکه طی کردن فرایند آن زمان زیادی می‌طلبد و دشوار است.

گلمکانی خاطرنشان کرد: وام سرمایه در گردش عملا کمکی به ما نکرده و امیدواریم شرایط بهتر شود اما تقاضای دریافت آن‌ را داریم، موضوع دیگر امریه است، امیدواریم از نیروهای امریه به عنوان نیروی دانش‌بنیان استفاده شود. اما در مجموع ظاهرا دیدگاه‌های حمایتی وجود دارد.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی شرکت های دانش بنیان دانشگاه صنعتی سجاد مشهد اشتغال آفرینی توليد نیروی انسانی شعار سال ۱۴۰۱ ما در سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۴۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بعد از اعمال دور جدید تحریم های ظالمانه علیه کشورمان در سال 2012 و از بین رفتن معامله ایران و غرب، با مشکلات عدیده ای در زمینه دسترسی به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ روبرو شدیم. 

کشورها معمولاً راهکارهای مختلفی را در مقابل تحریم ها امتحان می کنند. ما در ابتدا تلاش کردیم از طریق مذاکره به حل و فصل تحریم ها بپردازیم و آن ها را رفع کنیم. وقتی از حسن نیت طرف مقابل و تأثیرگذاری مذاکرات ناامید شدیم به دور زدن تحریم ها روی آوردیم. این سیاست ها نتیجه نداد. 

در نهایت به دنبال راهکارهایی به منظور خنثی سازی تحریم ها برآمدیم. راهکار این بود که به توان داخلی و دانش بنیان کشور تکیه کنیم. بنابراین، در صدد برآمدیم که با سیاست گذاری هایی مانند اجرای طرح تولیدات بار اول و تصویب قوانینی مانند جهش تولید دانش بنیان به استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی کشور بپردازیم.

تلاش ها نتیجه داد و توانستیم در شرایط تحریم نیازهای صنایع در زمینه اقلام راهبردی را مرتفع کنیم. حالا هدف گذاری کشور این است که جهش تولید را با مشارکت مردم رقم بزنیم. به زعم بسیاری، این هدف مهم تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش بنیان و دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محقق می شود.

نظرات سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور را در ادامه می خوانید. 

میرتاج الدینی در گفتگو با تابناک اقتصادی در ارتباط با توسعه اقتصاد دانش بنیان با هدف افزایش مشارکت مردم در اقتصاد کشور و تحقق شعار سال تصریح کرد: همان طور که مقام معظم رهبری تأکید کرده اند، دانش بنیان ها موفق ترین تجربه ما در حوزه افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی در اقتصاد بوده اند. اگر بخواهیم شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا کند، باید توسعه اقتصاد دانش بنیان را در دستور کار داشته باشیم.

وی ادامه داد: افزایش رشد اقتصادی کشور در گروی حمایت از دانش بنیان ها و توسعه اقتصاد دانش بنیان است. هر چقدر در این زمینه کارهای جدی تری انجام دهیم، گام بیشتری در راستای تحقق شعال سال برمی داریم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشه راه دانش بنیان شدن صنایع کشور مطرح است. اعمال این سیاست به افزایش درآمدهای کشور به صورت تصاعدی منجر می شود و ارزش افزوده را افزایش می دهد. 

میرتاج الدینی گفت: در بسیاری از حوزه ها نیاز به تکمیل زنجیره ارزش داریم تا بتوانیم از یک طرف نیازهای داخلی را برطرف کنیم و از طرف دیگر به صادرات بپردازیم و درآمدهای ارزی کشور را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: به طور مثال، در زمینه پتروشیمی حلقه های تولید کامل نیستند و دچار خام فروشی هستیم. مواد پتروشیمیایی را در سطوح اولیه صادر می کنیم و از مزیت های توسعه زنجیره ارزش محروم هستیم. حرکت به سمت تولید محصولات نهایی باید با جدیت در دستور کار باشد. 

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات کشور توضیح داد: بومی سازی محصولات و تولیدات بار اول نیز از دیگر ارکان کلیدی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند. در شرایط فعلی که تحت تحریم قرار داریم، دسترسی کشور به اقلام راهبردی در صنایع بزرگ با مشکل مواجه شده است. به منظور رفع این مشکل، طرح تولیدات بار اول با اتکا به توان دانش بنیانی و داخلی کشور در دستور کار قرار دارد که از اهمیت بالایی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: متاسفانه برخی افراد سودجو بر سر راه طرح های خوبی مانند تولیدات بار اول سنگ اندازی می کنند. زیرا نفع آن ها در این است که کشور به واردات اقلام مورد نظرشان وابسته به خارج از کشور باشد. آن ها مافیای واردات هستند که از آوردن این اقلام از خارج از کشور بسیار سود می برند. دولت باید با جدیت در مقابل این کج اندیشی ها بایستد و طرح تولید اقلام راهبردی در داخل کشور را در چارچوب سیاست تولیدات بار اول پیش ببرد.

وی در پایان تأکید کرد: توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، تنها از طریق توسعه اقتصاد دانش‌بنیان امکان پذیر است. این امر نیز در گروی دانش‌بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت‌های توانمند دانش‌بنیان است.

دیگر خبرها

  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • سوسیس و کالباس با گوشت ماهی هم به بازار آمد